ŽELEZNIČARSKI TENIŠKI KLUB MARIBOR

ŽTK Maribor ima 10 peščenih igrišč ter dve dvorani s šestimi igrišči, kjer je podlaga tepih z granulatom. Zadnja pridobitev je dvorana z igriščem s trdo podlago (t.i. hard court) ter telovadnico, ki je namenjena kondicijskim treningom. V zimski sezoni sta z balonom pokriti še dve peščeni igrišči. V okviru kompleksa je tudi klubska zgradba, v kateri so upravni prostori, garderobe in bife.
Klub je usmerjen v tekmovalni tenis in že 30 let spada med najboljše slovenske teniške klube. V letih od 2003 do 2022 mu je Teniška zveza Slovenije na osnovi dobrih rezultatov v vseh starostnih kategorijah 20-krat zaporedoma podelila naziv “Najboljši teniški klub v Sloveniji”.

Delo z najmlajšimi je osnova za tekmovalne uspehe v vseh kategorijah, zato posebno pozornost posvečamo šoli tenisa. Šolo, ki traja celo leto, obiskuje v povprečju okrog 150 otrok. Najboljši se po preteku treh do štirih let pridružijo tekmovalcem.

Klub je vsa leta svojega obstoja aktiven na področju organizacije turnirjev, od tistih lokalnih za najmlajše do mednarodnih za profesionalne igralke in igralce tenisa. Zadnja leta so najbolj odmevni INFOND OPEN – mednarodni mladinski turnir za lestvico ITF,  Grawe Open – mednarodni turnir Tennis Europe do 14 in do 16 let ter Maribor Open – dvoranski mednarodni mladinski turnir za lestvico ITF.

Brez rekreativcev ni pravega teniškega kluba, enako velja za našega. V klub je včlanjenih okrog 100 rekreativnih igralcev tenisa, še enkrat toliko jih igra v okviru terminov, ki jih imajo zakupljena podjetja. Število rekreativnih igralcev se bistveno poveča v zimski sezoni, ko se igra na 9 pokritih igriščih.