AS OPEN 2016

AS OPEN 2016 Ž TK Maribor letos 15. organizira mednarodni mladinski turnir iz serije ITF – točke štejejo za svetovno mladinsko jakostno lestvico. Igra skoraj 180 igralk in igralcev iz več kot 25. držav iz celega sveta, večina pa je iz držav srednje in južne Evrope. Zaradi tega je turnir zelo kakovosten, saj so te države teniške velesile (Češka, Slovaška, Hrvaška, Srbija) in od tu prihajajo vedno novi talenti.
Organizatorji si želimo predvsem uspeha domačih igralcev in igralk. Slovenska zasedba bo letos zelo številčna. V glavnem turnirju bo med 64 igralci nastopilo 15 Slovencev in med 48 igralkami 9 slovenskih deklet.

Zadnja leta so bili slovenski predstavniki na turnirju zelo uspešni. Igralca ŽTK Maribor Matic Špec in Eva Zagorac sta se vpisala med zmagovalce. Lani je Ptujčan Sven Lah v velikem stilu osvojil turnir in potrdil, da je trenutno naš najboljši mladinec. Pri dekletih se je Nika Kozar uvrstila v polfinale Letos pričakujemo vrhunski rezultat predvsem pri dekletih. Nika Kozar je 2. nosilka, Kristina Novak 4. in Mariborčanka Anja Gal 11. Prejšnji teden so na podobnem turnirju v Kranju vse pokazale dobro formo, Kristina Novak pa je uspešno debitirala tudi na letošnjem Infond Openu.
Pri fantih je med nosilci samo en Slovenec, kar pa ne pomeni, da ne verjamemo v dober rezultat. ŽTK Maribor ima vrsto kvalitetnih igralcev, ki uspešno igrajo tudi v mednarodni konkurenci in prav vsak med njimi lahko preseneti. Posebej je treba omeniti Nejca Sitarja, ki je edini Slovenec med nosilci ter Matica Podlipnika, ki je v Kranju z uvrstitvijo v polfinale priredil veliko presenečenje in dosegel rezultat kariere.

Pestra mednarodna zasedba, dobri domači igralci in dobra vremenska napoved so garancija za še kvaliteten turnir v Športnem parku Tabor.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja