AS OPEN 2018

AS OPEN 2018 Drugi krog glavnega turnirja na 17. mladinskem turnirju ITF je prinesel vrsto kakovostnih in izenačenih dvobojev, vendar organizatorji nimajo pravega razloga za zadovoljstvo, saj so vsi trije njihovi predstavniki izgubili. Gal Emeršič Potočnik je sicer izgubil v dveh nizih, vendar je bil večino srečanja enakovreden 4. nosilcu Srbu Medjedoviću. Tekmo dneva sta odigrala Hrvat Marin Jurković in Miha Velički, ki je bil polfinalist turnirja v Kranju. Velički je suvereno odprl srečanje in gladko dobil prvi niz, nakar je Hrvat prevzel pobudo in dobil drugi niz brez izgubljene igre. V tretjem nizu so gledalci videli razburljivo igro polno preobratov, v kateri je hrvaški igralec pokazal večjo zbrano ter z nekoliko sreče dobil srečanje z rezultatom 1-6 6-0 7-5. Najslabše jo je odnesel Jan Kupčič, ki si je pri vodstvu 3-1 v prvem nizu poškodoval gleženj.

Od Slovenk sta se v osmino finala prepričljivo uvrstili obe nosilki Pia Lovrič in Sheila Glavaš, medtem ko je Tara Gorinšek srečanje dobila v treh nizih.

Pri fantih sta bila uspešna Mariborčan Filip Jeff Planinšek in Litijan Tom Ašič Kovač. Srečanja osmine finala se bodo pričela v sredo ob 9.00.

Vabljeni !

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja