AS OPEN 2019

ŽTK Maribor letos 18. organizira mednarodni mladinski turnir iz serije ITF – točke štejejo za svetovno mladinsko jakostno lestvico. Pogled na žrebne liste pove veliko o jakosti turnirja. Igra skoraj 200 igralk in igralcev iz 25. držav iz celega sveta, nekateri mlajši izmed njih so najboljši v svojih državah in med najboljšimi na svetu v svojih letnikih. V glavnem turnirju, kjer bo žreb v obeh konkurencah na 64, bo nastopilo kar 18 Slovencev in 15 Slovenk.
V preteklosti so bili slovenski predstavniki na turnirju zelo uspešni. Igralci ŽTK Maribor Matic Špec, Eva Zagorac in Anja Gal so se vpisali med zmagovalce v letih 2012, 2013 in 2017. Leta 2015 je Ptujčan Sven Lah v velikem stilu osvojil turnir. Leta 2018 sta bila Pia Lovrič in Filip Jeff Planinšek polfinalista.
Letos imajo naši realne možnosti za uspeh v obeh konkurencah. Med fanti sta med nosilci Mariborčana Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič. Posebej Planinšek igra odlično, kar je dokazal z zmago na ITF turnirju v Kranju. Med dekleti je kar 5 Slovenk med nosilkami. Enakovredno z najboljšimi se zanesljivo lahko merita Noka Jurič in Petja Drame, obe igralki ŽTK Maribor, ki sta v letošnji sezoni že dosegali odlične rezultate na ITF turnirjih, dobro formo pa potrdili tudi v Kranju.
Vendar razlike v kakovosti niso velike in v slovenski ekipi je cela vrsta mladih igralk in igralcev, ki lahko presenetijo z vrhunskim rezultatom prav na tem turnirju.
Pestra mednarodna zasedba, dobri domači igralci in dobra vremenska napoved so garancija za še kvaliteten turnir v Športnem parku Tabor.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja