GRAWE OPEN 2016

GRAWE OPEN 2016 Ž TK Maribor je letos devetič organizator velikega teniškega turnirja iz serije Tennis Europe Junior Tour do 14 in 16 let. Turnir, ki se je po 13. letih preselil iz Galeje v Malečniku na Tabor, se odvija en teden pred Bergantovim memorialom. Prav zaradi dolge tradicije sta oba turnirja med najbolj množičnimi in najbolj kvalitetnimi v Evropi.

Osnovni podatki:
Število prijav: 800
Število udeležencev: 300
Države udeleženke: 30

Med zmagovalci tega turnirja so nekateri naredili bleščeče kariere. Dudi Sela (ISR), Janko Tipsarević (SRB), Alexandra Dulgheru, Edina Gallovits in Simona Halep (vse ROM) ter Polona Hercog so se prebili med 50 na svetu. Na turnirju so se seveda kalili vsi najboljši Slovenci. Največ uspeha sta imeli Polona Hercog in Tjaša Šimpf, ki sta zmagali v konkurencah do 14 in 16 let. Lani smo bili na turnirju zelo uspešni. Živa Falkner je osvojila turnir do 14 let. Kaja Juvan, ki je danes naša najboljša mladinka, je bila premočna v konkurenci do 16 let. Tudi predstavniki kluba organizatorja so odigrali vidno vlogo. Jan Kupčič se je uvrstil v polfinale do 14 let, Matic Podlipnik pa v četrtfinale do 16 let.

Udeležba na turnirju je zelo kakovostna, saj prihajajo tudi letos nekatere države z najboljšimi igralci. To so predvsem reprezentance Švice, Madžarske, Švedske in Velike Britanije, ki so tudi prejšnja leta pobrale največ zmag. Novi sta reprezentanci Finske in Poljske. Seveda so v igri za najvišja mesta vsako leto tudi igralci iz držav bivše Jugoslavije, Češke, Slovaške, Rusije in Ukrajine.
Oči domačih strokovnjakov in ljubiteljev tenisa bodo uprte v slovenske igralke in igralce. Kljub močni konkurenci pričakujemo od naših najboljših dobre rezultate. Prvo ime slovenske reprezentance je letos Pia Lovrič iz Domžal, ki je 3.nosilka turnirja. Pia je 55. igralka TE lestvice, po zadnjih dobrih rezultatih pa se bo še povzpela. 8.nosilec turnirja dečkov do 14 let je Jon Lan Šuntar (Tiglav Kranj), ki je na pragu lestvice 100 najboljših. Turnirja se bo udeležila tudi ekipa domačega kluba, ki bo letos še posebej številčna. Predvsem v kategoriji fantov do 16 let pričakujemo tudi dobre rezultate. V tej kategoriji imamo tudi 4 nosilce. To so Matic Podlipnik, Borut Šraj, Jan Kupčič in Filip Jeff Planinšek.
Seveda pa je turnir velika priložnost za vse mlade neuveljavljene igralce, da z uspešnimi igrami na mednarodni sceni opozorijo nase.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja