MARIBOR OPEN 2015

Maribor open 2015 Na ŽTK Maribor poteka mednarodni mladinski turnir iz serije ITF – Maribor open 2015
Igra skoraj 200 igralk in igralcev iz več kot 25. držav iz celega sveta, večina pa je iz držav srednje in južne Evrope. Zaradi tega je turnir zelo kakovosten, saj so te države teniške velesile (Češka, Slovaška, Hrvaška, Srbija) in od tu prihajajo vedno novi talenti.
Organizatorji si želimo predvsem uspeha domačih igralcev in igralk. Slovenska zasedba bo letos zelo številčna. V glavnem turnirju bo med 64 igralci nastopilo 15 Slovencev in med 48 igralkami 12 slovenskih deklet. Zadnja leta so bili slovenski predstavniki na turnirju zelo uspešni. Igralca ŽTK Maribor Matic Špec in Eva Zagorac sta se vpisala med zmagovalce. Lani se je Litijan Grega Kokalj uvrstil v polfinale, Sven Lah v četrtfinale, dekleta pa niso dosegla vidnejšega rezultata.
Letos si obetamo boljšega izkupička, saj imamo prvega nosilca in nosilko. Pri dekletih je Nika Kozar 1. nosilka in Nika Radišič 4. Med nosilkami sta tudi dve mariborski igralki: Saša Klaneček in Zala Dovnik. Pri fantih je Sven Lah 1.nosilec, Jakob Aljaž Kaplja pa 10. Sven Lah je v odlični formi in je z 213. mestom trenutno najvišje uvrščeni Slovenec na ITF lestvici. Osvojil je podoben turnir v Kranju prejšnji teden in je eden izmed favoritov za zmago tudi v Mariboru. Na turnirju bodo igrali tudi najboljši mladi mariborski igralci, skoraj vsi člani kluba organizatorja ŽTK Maribor. Najbolj izkušen je Jure Frank, ki se je v Kranju uvrstil v četrfinale. Po kvaliteti ne zaostajajo Nejc Sitar, Tino Kovačič in Tilen Šimenko Lalič ter mlajša Nick Cmager in Matic Podlipnik, ki sta prav tako državna reprezentanta v svoji starostni kategoriji. Pri dekletih so v glavnem turnirju poleg omenjenih še sledeče Mariborčanke: Anja Gal, Nina Kolar in Moni Potrč.
Pestra mednarodna zasedba, dobri domači igralci in dobra vremenska napoved so garancija za še kvaliteten turnir v Športnem parku Tabor.
VABLJENI

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja