Na turnirju Sava Infond Open 2019 v Mariboru slovenski finale pri dekletih

Izvrstno so ta teden na turnirju ITF 4. ranga Sava Infond open 2019 nastopali slovenski igralci in igralke. Finalna obračuna bosta sicer minila brez predstavnikov domačega kluba ŽTK, ki je odlično organiziral turnir, a vendarle s slovenskima predstavnicama. Mariborske upe je pri dekletih pokopala 18-letna Ptujčanka Maja Makorič, ki je v polfinalu s 6-2 6-2 premagala štiri leta mlajšo domačinko Petjo Drame. Da bomo spremljali slovenski finale pa je poskrbela 17-letna Kranjčanka Tjaša Klevišar, ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-7(5) 6-4 premagala Čehinjo Denise Hrdinkovo. Za obe naši igralki je to prvi finale na turnirjih ITF letos.
Veliko upov so domačini polagali v 16-letnega Sebastiana Dominka, a je tudi on moral premoč priznati igralcu iz Češke. S 6-3 6-1 ga je premagal Matthew William Donald.
V petek smo v Mariboru spremljali dva slovenska finalna nastopa v konkurenci dvojic, žal pa sta obe zmagi romali v roke nasprotnikov oz. nasprotnic. Pri dekletih sta Petja Drame in Pia Marija Rebec morali priznati premoč Hrvatici Luciji Čirić Bagarić in Bolgarki Eleni Trenchevi. Slednji sta bili boljši s 6-3 6-2. Pri fantih je Jan Kupčič nastopil z Ircem Ammarjem Elaminom. Naslov sta jima z zmago 6-4 3-6 12-10 odnesla Estonec Mark Lajal in Čeh William Donald.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja