Natalija uspešna, Nina bizu napredovanju

Infond open 2015 - Natalija Šipek Osrednji točki današnjega prvega dne glavnega turnirja sta bila nastopa dveh domačih igralk. Prva je nastopila osemnajstletna Mariborčanka Natalija Šipek, trenutno 732. igralka lestvice WTA, ki je za nastop dobila posebno povabilo organizatorja. Natalija je razveselila domače ljubitelje tenisa, saj je s 7-6 (8) 6-3 premagala Belgijko Klaartje Liebens, ki je na lestvici WTA uvrščena bistveno višje, na 309. mesto.
Tudi Nina Potočnik je imela za nasprotnico mnogo bolje uvrščeno igralko. Rusinja Ekaterina Alexandrova je kar 750 mest višje uvrščena od mlade Ptujčanke. Kljub temu je Nini uspelo zaustaviti prodorno Rusinjo. Po izgubljenem prvem nizu je vzpostavila ravnotežje in drugi niz dobila s 7-5. Na žalost ji je za presenečenje zmanjkalo moči tako je tretji niz dobila ruska igralka 6-1.
V sredo bodo na sporedu preostala srečanja 1.kola. Od naših bodo nastopile Eva Zagorac, Pia Čuk, Nastja Kolar in Tadeja Majerič. Nadejamo se dobrih novic iz Športnega parka Tabor.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja