V osmino finala Tadeja Majerič in Natalija Šipek

Infond open 2015 - Tadeja Majerič Popoldanski program turnirja Infond Open se je začel s srečanjem med Nastjo Kolar in Srbkinjo Dorotejo Erić, ki se je na turnir uvrstila iz kvalifikacij. Nastja je leta 2011 turnir osvojila kot 17-letnica in takrat napovedala meteorski vzpon na svetovni vrh. Letos se je vrnila v Maribor kot 2. nosilka in ljubitelja tenisa so od nje pričakovali največ izmed naših igralk. Na žalost se ni izšlo po pričakovanjih. Levoroka Doroteja Erić je neprestano vršila pritisk na Nastjin bekend, v defenzivnih situacijah pa je odigrala praktično brez napake, kar je bilo za Nastjo v današnji formi preveč. Končni rezultat 7-5 6-4.
Zadnja izmed naših igralk je nastopila igralka ŽTK Maribor Tadeja Majerič. Njena nasprotnica je bila Heidi el Tabakh, Kanadčanka arabskega porekla. Tadeja ima zadnje mesece zdravstvene težave in ni 100% pripravljena. Kljub temu je danes celo srečanje, ki je bilo v mrzlem in vetrovnem vremenu, odigrala v visokem ritmu in skoncentrirano. Nasprotnica je srečanje predala zaradi bolečin v hrbtu ob koncu tretjega niza, ko je že bila v izgubljenem položaju. Končni rezultat: 4-6 6-3 5-1 predaja.

Turnir se jutri nadaljuje z vsemi srečanji osmine finala, kamor se je poleg Tadeja Majerič uvrstila še ena Mariborčanka Natalija Šipek. Slednja bo dvoboj proti Doroteji Erić, ki je izločila Nastjo Kolar, odigrala ob 11.30. Osrednji dvoboj jutrišnjega programa bo ob 16.00, ko se bosta pomerili Tadeja Majerič in Švedinja Rebecca Peterson, ki je na turnirju 3. nosilka.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja