Železničarski teniški klub Maribor: Na prestolu skoraj dve desetletji

Ta mariborski klub je po organiziranosti in dosežkih vzor v slovenskem tenisu.

Železničarski teniški klub (ŽTK) Maribor podira rekorde. Od leta 2004 je že s točkami, ki so jih igralci osvojili na turnirjih doma in v tujini, najboljši teniški klub v Sloveniji. Tudi v letu 2021 je med več kot 70 klubi prepričljivo osvojil največ točk. Minulo sezono je končal s 43.524 točkami, Triglav Kranj na drugem mestu jih je zbral skoraj pol manj, 23.010.

Z dosežki igralcev in igralk je zelo zadovoljen tudi dolgoletni predsednik ŽTK Maribor Drago Završnik. “Vesel sem, da smo spet najboljši slovenski klub in da so dosežki naših igralcev in igralk odlični. Zlasti na mednarodnih turnirjih najvišje ravni, kamor jih odhaja vedno več in kjer v kategorijah do 14, do 16 in do 18 let posegajo tudi po turnirskih zmagah. Za največja dosežka sta poskrbela Žiga Švec in Sebastian Dominko. Prvi je na sklepnem turnirju osmih najboljših igralcev stare celine do 16 let v Monte Carlu osvojil peto mesto, drugi pa je kot prvi slovenski igralec osvojil mladinski turnir ITF prve kategorije do 18 let v ruskem Kazanu,” ponosno pove Završnik.

“V minulih dveh letih je bilo potrebnih veliko naporov, da se je klub obdržal nad vodo. Koronavirus nam je povzročil veliko težav, tudi izpad dohodka, a smo nekako povezali začetek s koncem. Treningi so potekali dokaj nemoteno, tudi več turnirjev smo izpeljali, med njimi vse mednarodne, aktivni so bili prav tako rekreativci, tako da sezona ni bila preveč okrnjena. Večina sponzorjev je ostala zvesta, tako da je klub finančno stabilen, kar je najpomembnejše,” pojasni direktor kluba Matjaž Plejić.”Minuli dve leti sta bili zelo težavni

Uspehi igralcev in igralk ŽTK Maribor na turnirjih doma in v tujini so plod odlične organiziranosti kluba in strokovnega dela. “Vodstvo kluba skrbi, da imamo trenerji odlične razmere za delo. Tudi v teniški šoli je delo strokovno zastavljeno, tako več kot 150 otrok, starih pet let in več, kolikor jih šolo obiskuje vsako leto, v njej pridobi osnovna znanja teniške igre in najboljši se pozneje odločajo za tekmovalni tenis,” razloži vodja trenerjev Brane Glogovac.

Za ŽTK Maribor so naslove zimskega državnega prvaka v minuli sezoni osvojili Matic Špec med člani, Sebastian Dominko in Annika Planinšek do 18 let in Anamari Žnuderl do 16 let, naslov poletnega prvaka Marsel Žnuderl do 18 let, Nala Kovačič do 16 let in Paolo Angeli do 14 let. Na masters turnirjih so zmagali Tino Kovačič med člani, Hana Novak Bečirović do 18 let, Carlo Angeli do 16 in do 14 let, na ekipnih državnih prvenstvih pa so naslove osvojili članice, ekipa deklic do 14 let in dečkov do 14 let.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja