Železničarski teniški klub Maribor

ŽTK Maribor ima 10 peščenih igrišč in dve dvorani s šestimi igrišči, kjer je podlaga tepih z granulatom. V zimski sezoni sta z balonom pokriti še dve peščeni igrišči. V okviru kompleksa je tudi klubska zgradba, v kateri so upravni prostori, garderobe in bife.
Klub je usmerjen v tekmovalni tenis in že 25 let spada med najboljše slovenske teniške klube. V letih od 2003 do 2015 mu je Teniška zveza Slovenije na osnovi dobrih rezultatov v vseh starostnih kategorijah 13-krat zaporedoma podelila naziv “Najboljši teniški klub v Sloveniji”.

Delo z najmlajšimi je osnova za tekmovalne uspehe v vseh kategorijah, zato posebno pozornost posvečamo šoli tenisa. Šolo, ki traja celo leto, obiskuje v povprečju okrog 150 otrok. Najboljši se po preteku treh do štirih let pridružijo tekmovalcem.

Klub je vsa leta svojega obstoja aktiven na področju organizacije turnirjev, od tistih lokalnih za najmlajše do mednarodnih za profesionalne igralke in igralce tenisa. Zadnja leta so najbolj odmevni Grawe Open – mednarodni turnir Tennis Europe U14 in U16, Maribor Open – mednarodni mladinski turnir za lestvico ITF F in INFOND OPEN – ženski WTA turnir.

Brez rekreativcev ni pravega teniškega kluba, enako velja za našega. V klub je včlanjenih okrog 100 rekreativnih igralcev tenisa, še enkrat toliko jih igra v okviru terminov, ki jih imajo zakupljena podjetja. Število rekreativnih igralcev se bistveno poveča v zimski sezoni, ko se igra na 8 pokritih igriščih.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja