Grško-švedski finale Infond Open 2015

Infond open 2015 - Finalistki Vfinale našega največjega ženskega turnirja, ki ima nagradni sklad 25.000 USD, sta se uvrstili Maria Sakkari (GRE) in Rebecca Peterson (SWE).
V prvem polfinalnem srečanju je Srbkinja Doroteja Erić vsilila favorizirani 19-letni Grkinji igro ekstremno rotiranih žog, ki je njena najmočnejša stran. Erićeva je dobila prvi niz z 6-4 in povedla v drugem, vendar ji je za popolno presenečenje zmanjkalo moči. Dva tedna težkih tekem brez prestanka sta terjala svoj davek. V nadaljevanju je prišla do izraza boljša telesna pripravljenost mlade Grkinje, ki je prevzela pobudo ter dobila drugi niz s 6-2 in tretjega 6-3.
V drugem srečanju je Švedinja Rebecca Peterson opravičila vlogo favoritinje. Prvi niz proti Hrvatici Emi Mikulčić je dobila gladko s 6-1, v igri polni neposrednih točk iz osnovne linije. V drugem nizu se je Hrvatica prilagodila na izjemen tempo, ki ga je diktirala Švedinja, začela tudi sama dosegati vse več neposrednih točk iz vseh položajev in zmaga Švedinje nenadoma ni bila več gotova. V zaključnih igrah drugega niza so gledalci spremljali vrhunski tenis, zmaga pa je vseeno pripadla Švedinji z rezultatom 7-5.

Finale bo jutri ob 10.30.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja