Nastja Kolar in Gruzijka Ekaterina Gorgodze zmagovalki v igri dvojic

Finale dvojic - Rebecca Peterson Na Infond Open 2015, našem največjem ženskem turnirju, ki ima nagradni sklad 25.000 USD, so dekleta danes odigrala vse četrtfinalne dvoboje, na žalost brez slovenskih predstavnic. V prvi sobotni polfinale, ki se bo začel ob 10.00, sta se uvrstili Doroteja Erić, 25-letna Srbkinja in Maria Sakkari (GRE). 19-letna Grkinja, ki je 4. nosilka turnirja, je na papirja izrazita favoritinja, saj se je Doroteja Erić v polfinale prebila iz kvalifikacij, vendar je njena serija v Mariboru preveč impresivna, da bi jo odpisali. Do polfinala v petih srečanjih namreč ni izgubila niti niza, v 1. kolu glavnega turnirja pa je izločila tudi Nastjo Kolar.

V drugem polfinalu si bosta nasproti stali Rebecca Peterson (SWE), prav tako 19 let in 3. nosilka turnirja ter Ema Mikulčič (CRO). Tudi to srečanje ima izrazito favoritinjo, saj je Švedinja z igro in pristopom najavila kandidaturo za osvojitev turnirja. Kljub temu ne smemo odpisati simpatične Finale dvojic - Polfinalistke Hrvatice iz Čakovca, ki je z uvrstitvijo v polfinale že presegla pričakovanja. Za njeno igro so značilni ekstremno močni udarci iz osnovne linije, ki so bili ta teden pogosto neubranljivi, vendar je veliko vprašanje, če ji bo mlada Švedinja dovolila razviti to orožje.
Zadnje dejanje petkovega programa je bilo finale dvojic, kjer smo imeli tudi domačini svojo predstavnico. Nastji Kolar, ki je igrala z Gruzijko Ekaterino Gorgodze, je uspelo popraviti vtis iz igre posameznic in se vpisati med zmagovalke turnirja.
Rezultat:

Nastja Kolar (SLO)/Ekaterina Gorgodze (GEO) : Petra Krejsova (CZE)/Katerina Vankova (CZE) 6-2 6-4.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja