INFOND OPEN 2016

INFOND OPEN 2016 Drugi dan glavnega turnirja so se še štiri slovenske igralke uvrstile v drugo kolo. Največ pozornosti gledalcev je pritegnilo srečanje med 19 letno igralko domačega kluba Sašo Klaneček in leto starejšo Slovakinjo Sandro Jamrichovo. Po izgubljenem prvem setu se je Saška postopoma otresla pritiska domačega terena in pričakovanj navijačev. Z dosledno igro je nasprotnico prisilila k številnim napakam predvsem na bekhend strani, v tretjem setu pa je do izraza prišla še njena boljša telesna pripravljenost.
V izredno kvalitetnem in izenačenem srečanju dveh odličnih slovenskih igralk, domačinke in 4. nosilke Natalije Šipek ter komaj 15 letne Kaje Juvan, je slavila slednja, ki je bila v odločilnih trenutkih nekoliko bolj zbrana.
Zelo uspešen dan za slovenski tenis sta zaokrožili Manca Pislak in Kristina Novak s precej gladkima zmagama. Predvsem zmaga 15 letne Kristine Novak, ki je na turnirju nastopila s povabilom Teniške zveze Slovenije, je presenetila strokovnjake. Njena nasprotnica, Avstrijka Kerstin Peckl, je bila zaradi izkušenj in 877. mesta na WTA lestvici nesporna favoritinja, vendar je Kristina potrdila velik potencial in zmagala v dveh setih.
Rezultati domačih igralk:
Saša Klaneček : Sandra Jamrichova (SVK) 46 63 62
Kaja Juvan : Natalija Šipek 76(4) 64
Manca Pislak : Gabriela Talaba (ROU) 61 64
Kristina Novak : Kirstin Peckl (AUT) 61 63
Pia Brglez : Marianna Zakarlyk 46 46

V osmino finala se je uvrstilo kar 7 slovenskih igralk, Saša Klaneček pa si je že zagotovila nastop v četrtfinalu. Na žalost ji je Kaja Juvan zaradi bolečin v hrbtu srečanje morala predati.
Program za četrtek:
12.00 Nina Potočnik : Ana Biskić (CRO)
sledi Polona Reberšak : Marianna Zakarlyuk (UKR)
Manca Pislak : Linda Prenović (GER)
15.30 Eva Zagorac : Kristina Novak
Vabljeni!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja