INFOND OPEN 2016 – V četrtfinalu štiri Slovenke

INFOND OPEN 2016 Na igriščih ŽTK Maribor na Taboru so bili danes odigrani dvoboji osmine finala ženskega teniškega turnirja Infond open z nagradnim skladom 10.000 ameriških dolarjev, v katerih je zaigralo tudi šest Slovenk, sedma, Kaja Juvan, pa je dvoboj proti Saši Klaneček zaradi poškodbe predala. Uspešno sta se s tekmicami iz tujine merili Manca Pislak in Nina Potočnik, slovenski obračun med Evo Zagorac in Kristino Novak pa je dobila Zagorčeva in se kot četrta Slovenka uvrstila v jutrišnji četrtfinale.
Nina Potočnik je imela kar precej težav s kvalifikantko, Hrvatico Ano Biskić. Kljub temu je v dveh nizih strla odpor tekmice.
Manca Pislak je proti Nemki Lindi Prenković uvodni niz izgubila po podaljšani igri, v nadaljevanju dvoboja pa je ujela ritem igre, gladko dobila drugi in nato še tretji niz.
V dvoboju med Evo Zagorac in Kristino Novak je prišla do veljave izkušenost igralke ŽTK Maribor. Prvi niz je mineval v izenačeni igri, v drugem pa Kranjčanka popustila, Mariborčanka pa zaigrala bolje kot v prvem nizu in se veselila uvrstitve v četrtfinale.
Ob Novakovi je v osmini finala poraz doživela še Polona Reberšak. Potem ko je po podaljšani igri dobila uvodni niz in v drugem povedla 5:4, se ji je nasmihala zmaga. Toda Ukrajinka Marianna Zakarljuk je iz minute v minuto igrala bolje, Reberšakova pa si je privoščila preveč napak. Zakarljukova je s trmi zaporednimi igrami dobila drugi niz, v tretjem pa le še postavila piko na i.

Rezultati Slovenk:
Pislak – Prenković 6:7, 6:0, 6:2,
Potočnik – Biskić 6:4, 7:5,
Zagorac – Novak 7:5, 6:2,
Zakarljuk – Reberšak 6:7, 7:5, 6:2.

Jutri (petek) bodo četrtfinalni dvoboji;
ob 11. uri: Kristina Schmiedlova (Slovaška) – Pislak;
ob 12. uri: Gabriela Horackova (Češka) – Cornelia Lister (Švedska);
ob 14. uri: Potočnik – Zagorac;
ob 16. uri: Klaneček – Marianna Zakarljuk (Ukrajina).

Vabljeni!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja