INFOND OPEN 2016

INFOND OPEN 2016 Finalistki letošnjega turnirja, ki ima nagradni sklad 10.000$, sta Nina Potočnik in Marianna Zakarlyuk.

Slovenski polfinale med 19 letno Ptujčanko Nino Potočnik in nekoliko mlajšo Manco Pislak iz Ljubljane je dobila Štajerka, ki je imela na tribunah tudi podporo svojih navijačev. Čeprav je bila Nina pred tekmo rahlo favorizirana na račun boljše uvrstitve (WTA 608, 3.nosilka) in pozitivnega rezultata v medsebojnih srečanjih, je bilo srečanje po pričakovanju izenačeno. Manca je začela boljše in s pridom izkoristila nezbranost nasprotnice, ki je v preveliki želji naredila preveč napak. Kasneje je Nina vzpostavila ravnotežje, njene žoge so postajale daljše in močnejše, medtem ko so Manci proti koncu meča pošle moči, kar je bila posledica napornih tekem v osmini in v četrfinalu.
V drugem polfinalu je 6. nosilka Marianna Zakarlyuk iz Ukrajine brez težav odpravila Čehinjo Gabrielo Horackovo. Postavna Ukrajinka, ki že nekaj tednov trenira v Mariboru pod vodstvo nekdanjega trenerja Branika Simona Walsha, se je reševala iz izgubljenega položaja v osmini finala proti Poloni Reberšak in v četrtfinalu proti Saši Klaneček, danes pa ni dopustila nobenega dvoma o zmagovalki.

Rezultati:
Nina Potočnik : Manca Pislak 26 64 63
Marianna Zakarlyk : Gabriela Horackova : 61 64

Finale bo na sporedu v nedeljo ob 10.30 uri.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja