INFOND OPEN 2016

INFOND OPEN 2016 Danes so bila na sporedu četrtfinalna srečanja, v katerih so nastopile kar štiri slovenske igralke in dvema se je uspelo uvrstiti v polfinale.

Vsa srečanja je motil ekstremno močan veter, ki se je umiril šele pozno popoldan. V prvem srečanju dneva se je Manca Pislak pomerila s 1.nosilko Kristino Schmiedlovo (SVK). Manca se je uspešno prilagodila vremenu, pa tudi utrujenost od dolgega srečanja v osmini finala se ji sploh ni poznala. Odigrala je osredotočeno in nepopustljivo ter tako prisilila 500 mest višje uvrščeno nasprotnico k tvegani igri. Skoraj tri ure dolgo srečanje je dobila v podaljšani igri tretjega niza.
Sledilo je srečanje dveh igralk iz štajerskega konca, 20 letne domačinke Eve Zagorac in dve leti mlajše Ptujčanke Nine Potočnik. Obe sta imeli precej težav z neprijaznim vremenom, s katerim se je bolje spoprijateljila Nina in slavila v dveh nizih.
Zadnja od Slovenk je na centralnem igrišču nastopila 18 letna domačinka Saša Klaneček, ki je imela izredno težko nalogo, saj se je pomerila s 6. nosilko Marianno Zakarlyuk (UKR). Toda Saška je še enkrat prikazala borbeno in nepopustljivo igro ter bila zares blizu presenečenja. Po izgubljenem prvem nizu je prevzela pobudo in dobila drugi niz, v finišu srečanja pa so odločile izkušnje nasprotnice, ki je odločilne žoge odigrala bolj zbrano.

Finale dvojic sta dobili Nastja Kolar in Francesca Stephenson (GBR).

Rezultati domačih igralk:
Manca Pislak : Kristina Schmiedlova (SVK) 67 62 76
Nina Potočnik : Eva Zagorac 64 61
Marianna Zakarlyk : Saša Klaneček : 63 16 64

Finale dvojic:
Nastja Kolar (SLO) / Francesca Stephenson (GBR) : Polona Reberšak (SLO) / Gabriela Talaba 5-7 6-0 10-3

Program za soboto:
10.30 Manca Pislak : Nina Potočnik
sledi Marianna Zakarlyuk (UKR) : Gabriela Horackova (CZE)

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja