INFOND OPEN 2018

INFOND OPEN 2018 2. dan glavnega turnirja se je začel z obračunom med Sašo Klaneček in kvalifikantko Noko Jurič, obe sta igralki ŽTK Maribor. Tri leta starejša Klanečkova je bila izrazita favoritinja, čeprav je zaigrala na domačem terenu po enoletnem premoru, saj študira v ZDA. Breme favoritinje je ni oviralo. Počasi a zanesljivo je lomila odpor klubske soigralke, ki je že z uvrstitvijo v glavni turnir dosegla svoj največji uspeh. Končni rezultat je bil 6-3 6-2.
Gledalci so z nestrpnostjo pričakovali nastop Pie Čuk, ki se je z zadnjimi uspehi vpisala med favoritinje turnirja. Čeprav so trije tedni neprekinjenega igranja v Tuniziji pustili sledove, je Pia odigrala celo srečanje na visokem nivoju in italijanski kvalifikantki Enoli Chiesa prepustila vsega eno igro.
Manj uspešni sta bili domačinka Moni Potrč in Tina Kristina Godec, ki se izkušenim in visoko postavljenim tujim igralkam nista mogli resneje upirati.

V konkurenci dvojic so se vse naše predstavnice poslovile od tekmovanja, čeprav sta bili dvojici Falkner / Glavaš in Gal / Nikočević zelo blizu uvrstitvi v polfinale.

Vsa srečanja 2. kroga posamezno bodo v četrtek.
V žrebu sta še dve Slovenki.

Razpored za četrtek:
10.00 Pia Čuk (SLO) : Nina Alibabić (AUS)
16.00 Saša Klaneček (SLO) : Pia Konig (AUT)

Vabljeni !

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja