INFOND OPEN 2018

INFOND OPEN 2018 Prvi dan glavnega turnirja so se na centralnem igrišču vodilnega slovenskega kluba predstavile tri Slovenke. Anja Gal proti Kitajki Xinju Wang ni imela možnosti. Še ne 17-letna Kitajka je pokazala, zakaj je ena najboljših mladink na svetu. Z ekstremno močnimi servisi in udarci iz zadnje linije je Anjo potisnila v defenzivo. Anja se je konec prvega niza nekoliko osvobodila pritiska, vendar svoje igre ni mogla razviti. Končni rezultat 6-2 6-0 za Xinju Wang.
Dosti bolj enakovredno se je s svojo nasprotnico kosala Manca Pislak, čeprav je tudi ona imela zelo težek žreb. Njena nasprotnica je bila Rusinja Viktoria Kan, leta 2014 že 151. igralka WTA lestvice. Kljub daljši odsotnosti z igrišč zaradi poškodbe, ki še ni povsem sanirana, je Manca prikazala dobro igro in se predvsem v drugem nizu povsem enakovredno kosala z rusko igralko. Na koncu je odločila boljša pripravljenost in Viktoria Kan je slavila z 6-2 6-3.
Tretja Slovenka, ki je danes nastopila, je bila Živa Falkner. 16-letna Slovenka, ki je na turnirju nastopila s povabilom Tenis Slovenije, je izkušeni Italijanki Giulii Parone parirala samo na trenutke. Parone je zmagala z rezultatom 6-1 6-1.
Prijetno sta presenetili domačinki Moni Potrč in Noka Jurič, ki sta se s prepričljivo zmago nad favorizirano dvojico Stosić / Turković že uvrstili v četrfinale. Zadnja srečanja dvojic je prekinil dež.

V sredo so na sporedu ostala srečanja 1. kroga.
Srečanja naših:
10.00 Noka Jurič : Saša Klaneček
Pia Čuk : Enola Chiesa (ITA)
Sledi Moni Potrč : Iva Primorac (CRO)
Kristina Tina Godec : Irina Ramialison (FRA)

Vabljeni !

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja