INFOND OPEN 2018 9. 6. – 17. 6. 2018 15.000 USD WTA turnir

INFOND OPEN 2018 Mednarodni turnir za profesionalke organiziramo letos že 23. zapored. O kakovosti turnirja priča vsakoletna udeležba; število držav udeleženk je praviloma med 20 in 25, igralke prihajajo iz celega sveta. Mnoge izmed igralk našega turnirja so se kasneje prebile v svetovni vrh. V zadnjem desetletju so bila najodmevnejša imena našega turnirja bila Andrea Petković (GER), Simona Halep (ROU) in Eugenie Bouchard (CAN). Simona Halep, zmagovalka Infond Open 2009, je stalna članica elitnega kluba 10 najboljših igralk na svetu in ponovno finalistka letošnjega Roland Garrosa.
Kljub vsemu je turnir namenjen predvsem domačim igralkam in prav one so s številnimi uspehi prispevale k odmevnosti turnirja. V Sloveniji ni ljubitelja športa, ki ne bi poznal ženskega teniškega turnirja, ki se vsako leto odvija v Mariboru. Prav vse najboljše slovenske igralke so vzpon proti svetovnemu vrhu začele v Športnem parku Tabor, nekatere pa so se vpisale tudi med zmagovalke našega turnirja:
Tina Pisnik (1996)
Maša Zec Peškirič (2004 in 2008)
Andreja Klepač (2006)
Polona Hercog (2007 in 2013)
Nastja Kolar (2011) in
Kaja Juvan (2017)

Infond Open 2017 je bil popolnoma v znamenju mladih Slovenk. Vse štiri polfinalistke in slovenski finale, v katerem je ena najboljših mladink na svetu Kaja Juvan premagala Nino Potočnik; to je težko ponovljiv scenarij.
Na letošnjem turnirju bo najmočnejše slovensko orožje Pia Čuk, ki zadnje tedne ne pozna poraza in je osvojila dva Futuresa zaporedoma. Poleg nje je v glavnem turnirju tudi Manca Pislak, organizatorji pa si želimo dobrih iger mladih klubskih igralk. Saša Klaneček je povratnica iz ZDA in je klub mladosti že uveljavljena igralka, medtem ko si bodo ostale naše, ki bodo nastopile na turnirju s povabilom (Anja Gal, Moni Potrč in Živa Falkner) na turnirju predvsem nabirale izkušenj.

Pred nami je še en privlačen turnir, ki ga številni ljubitelji tenisa že nestrpno pričakujejo.

Vabljeni !

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja