Naši neustavljivi na mastersih

Mastersi 2015 V teniškem centru na Otočcu se je končal letošnji zaključni turnir teniške sezone 2015, Tilia masters 2015.
V starostnih kategorijah od 12 do 18 let je nastopilo 96 igralk in igralcev. Ti so se v vsaki kategoriji potegovali za denarno nagrado 500 €, ki jo je prispeval generalni pokrovitelj mastersa, Zavarovalnica Tilia.

Naši igralci so tokrat bili izjemni. Dobili smo kar tri zmagovalce.

V starostni kategoriji do 14 let je masters osvojil Filip Jeff PLANINŠEK na lestvici TS uvrščen na 6. mesto. Bil je izjemno borben in nepopustljiv saj je moral kar v treh tekmah odigrati tri nize, pri čemer je v uvodnem srečanju proti Blažu VIDOVIČU zaostajal že s 5-7, 2-5, a je srečanje obrnil v svoj prid in slavil s 5-7, 7-5, 6-2. V četrtfinalu je nato s 6-0, 6-2 premagal 2. nosilca Tima TEKAVCA, v polfinalu pa še presenetljivega polfinalista, prav tako nepostavljenega Matica DIMICA s 6-3, 2-6, 6-1. V finalnem klubskem obračunu je bil boljši še od 1. nosilca Jana KUPČIČA, katerega je premagal z 0-6, 6-1, 6-2.

V kategoriji do 18 let, je naslov osvojila Saša KLANEČEK, ki je v finalu s 6-1, 6-2 premagala klubsko kolegico Nino KOLAR.
Pri fantih se je naslova veselil Nejc SITAR. Tako kot pri dekletih bi tudi pri fantih morala o zmagovalcu odločati igralca našega kluba, Jure FRANK in Nejc SITAR. Žal Jure v finalnem dvoboju ni mogel nastopiti. Masters je tako osvojil Nejc SITAR.

Velik uspeh je zaokrožil še Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki se je uvrstil v kategoriji do 12 let v polfinale.

Za dodatno veselje sta poskrbela tudi Domen GOSTINČAR in Matej LELJAK na mastersu za člane v Kopru. Domen je klonil v polfinalu. Matej se je uvrstil v finale a je bil tokrat uspešnejši Maks TEKAVEC (MaxLj), ki je slavil s 6-4, 6-2.

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja