Neverjeten slovenski uspeh – POLFINALE SLOVENSKI!

Športnik Maribora 2016 V današnjih četrfinalnih srečanjih so naša dekleta zabeležila 4 zmage in slovenskemu tenisu priborile uspeh, ki ga bo težko ponoviti.
V prvem srečanju dneva je Pia Čuk, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij, kljub utrujenosti odigrala svojo najboljšo tekmo na turnirju in Angelique Svinos iz Australije premagala z 6-3 6-0. Tudi Nastja Kolar je odigrala zelo zbrano od začetka do konca in še tretje srečanje dobila brez izgubljenega seta. 21-letna kvalifikantka Jana Jablonovska iz Slovaške, ki ima za sabo celo vrsto dolgih srečanj na tem turnirju, ni zmogla moči za resnejši odpor. Nastje ni zmotila niti prekinitev zaradi dežja v drugem setu. Srečanje je dobila z 6-2 6-0.
Tudi Nina Potočnik stopnjuje svojo formo iz kola v kolo. Proti neugodni Juliji Stamatovi iz Bulgarije si je potrebno prav vsako točko prigarati in Nina je svojo nalogo opravila z odliko. S potrpežljivo in natančno igro je vztrajno lomila odpor nasprotnice in dobila srečanje z 6-4 6-0. Kaja Juvan in 1. nosilka turnirja Laura Schaeder iz Nemčije sta v zadnjem srečanju dneva prikazali vrhunski tenis ter navdušili gledalce. V prvem setu je Kaja presenetila Nemko z ekstremno močnimi in natančnimi udarci iz zadnje linije ter dobila set z rezultatom 6-1 v pičlih 28 minutah. V enakem ritmu je Kaja začela tudi drugi set in povedla s 3-0 in 4-1. Toda pot do zmage je bila še dolga, saj je tudi 24-letna Nemka v nadaljevanju dvignila ritem, prikazala ves svoj repertoar ter Kajo prisilila, da je dala vse od sebe. Na koncu je najboljša slovenska mladinka zmogla dovolj moči za zasluženo zmago 6-1 6-4.

V soboto bo program sledeč:
10.00 Kaja Juvan : Nastja Kolar sledi
Nina Potočnik : Pia Čuk

Vabljeni!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja