Vse štiri slovenke v četrtfinalu

Športnik Maribora 2016 Danes je bil zelo uspešen dan za slovenski tenis, saj so vse štiri Slovenke v osmini finala zmagale in se uvrstile v jutrišnji četrtfinale.
V prvem srečanju današnjega programa je povratnica po poškodbi Pia Čuk z zbrano in taktično zrelo igro zaustavila brezkompromisne napade Srbkinje Tijane Spasojević ter zmagala z rezultatom 6-1 7-6(3). V drugem slovenskem nastopu je Nastja Kolar upravičila vlogo favoritinje proti Avstrijki Karoline Kurz. Nadzorovala je potek igre in nasprotnici dopustila nekaj upanja samo v drugem setu, ko ji je prepustila 3 zaporedne igre, potem pa vseeno zasluženo zmagala z 6-3 6-4.
Popoldanski program je odprla Kaja Juvan, ki se je pomerila z 21 letno Italijanko Giulio Pairone. Po dobljeneme prvem setu je Kaja nekoliko padla v igri, kar je izkušena nasprotnica izkoristila, prevzela pobudo in z napadalno in tvegano igro prepričljivo dobila drugi set. V tretjem setu je Kaja ponovno dvignila ritem in Italijanko prisilila v serijo napak ter srečanje zanesljivo dobila. Rezultat 7-6(5) 2-6 6-1. Po zmagi je bila Kaja zelo zadovoljna, da je kljub pomanjkanju treninga in tekem uspela zdržati pritisk in tekmo pripeljati do zmage.

V zadnjem srečanju dneva je 20 letna Ptujčanka Nina Potočnik s potrpežljivo igro zlomila odpor izkušene srbske defenzivke Doroteje Erić, ki je tudi danes impresionirala gledalce z borbenostjo in natančnostjo, vendar za zmago ni imela možnosti.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja